ENGLISH
הרצליה: 09-9579390

הפלגה באיים הציקלאדיים ביוון - יוני 2019

מאת מיטל בית יעקב

יוני 2019



השנה החלטנו לעשות את ההפלגה באיזור הציקלאדיים ובאופן טבעי היאכטה אמורה לצאת מלבריו אך לרוע מזלנו לא נמצאה יאכטה פנויה עבורנו ונאלצנו לקבלה במרינה אלימוס באתונה.

הצוות: משפחת בית יעקב וחברים.

היאכטה: Oceanis 48

היום הראשון

את היאכטה קבלנו בשעה 15:30 לאחר הרבה בדיקות, העמסנו את הקניות ויצאנו לחוויה חדשה כשפניניו מועדות ללבריו, מרחק של 4 שעות הפלגה.  ברוח של 30 קשר הגענו ללבריו בשעות ערב, עגנו וירדנו להסתובב וכמובן לאכול במסעדה מומלצת וטעימה – PETRINO (לא זולה כ"כ אבל מלאה באנשים.

היום השני

השקמנו ב 7:30 בבוקר ובדיוק ב 8:00 יצאנו לדרך מלבריו ל KEA. ההפלגה היתה נהדרת – עצרנו במפרץ וואקארי, הכנו ארוחת בוקר משגעת אבל בגלל שלא נראה היה שיש הרבה מה לעשות עזבנו והפלגנו לקוריסיה.  התכבדנו בארוחת ערב עשירה – פסטה לכל סוגיה, סלט יווני עם גבינה, קינחנו בטיול ברחוב הראשי.

היום השלישי

לילה קשה עבר על כוחותנו – רוחות חזקות והיאכטה לא הפסיקה להתנדנד.  בגלל התחזית החלטנו כמו הרבה אחרים לא לצאת ולכן שכרנו רכב ב LEON. קיבלנו מפה עם אתרים מומלצים.  נסענו ל KATO MERIA לחוף עוצר נשימה ליד מלון PORTO KONDOUROUS-בית קפה מעולה, הילדים השתוללו במים ואנחנו התפנקנו עם קוקטיילים ואוכל טוב.  נסענו לכפר LOLIDA אך עשה רושם שובק חיים. הקפנו את האי ועשינו תצפית על הפסלים שמעירים בלילה. נראה היה שמיותר לרדת עד למטה ולעלות את כל העליה התלולה.  את היום סיימנו בהחזרת הרכב וביצוע ישיבה בין כל חברי השייט בה הוחלט שלא

ור השינוי במזג האוויר, לצאת לדרכנו ופנינו מועדות לקיתנוס.  ההפלגה היתה ארוכה מעבר לצפוי ועם חשיכה הגענו למרינה קיתנוס (21:30).  התברר כי המרינה מלאה עד אפס מקום ואפשרות עגינה יחידה היא במפרץ קטן לידה.  בלית ברירה בגלל שהחושך הכתיב את המציאות זרקנו 2 עוגנים והחלטנו לעשות משמרות לשמור שאין סחף של היאכטה.

לאחר שהסתיימו להן שתי המשמרות (של מיטל ורויטל הגיבורות) ב 5:30 בבוקר מצב הרוח היה בשפל ותנאי מזג האוויר המשיכו להיות סוערים. לאור המצב הוחלט ע"י כולם לעזוב את איזור הציקלאדים ולעבור לסרונים כשהיעד שהוחלט עליו הוא האי הידרה.

היום הרביעי

הגענו להידרה לאחר 8.5 שעות של הפלגה רצופה אך עם רוח גבית טובה, מה שאיפשר לנו לשוט רוב הזמן על מפרשים. להפתעתנו הגדולה גם בהידרה לא היה מקום לכן החלטנו לעגון במפרץ סמוך על עוגן עם כל אלה שלא מצאו מקום (לפחות 30 יאכטות) וה TAXI BOAT לקח אותנו מהיאכטה לאי וחזרה.  התפנקנו בארוחת צהריים טובה וניקו ואבא שלו לקחו אותנו (ה TAXI BOAT).  טיילנו באי, חשבנו להתקלח בפנסיון ששמו קירקו אבל שינינו החלטתנו והצטמצמנו במיים ביאכטה ועשינו מקלחות מהירות.  צמצום היה גם בחשמל עד מחר – פנינו מועדות לפורוס בתקווה ששם יהיה מקום.

היום החמישי

השקמנו ב 6:30, התארגנו בזריזות והפלגנו לפורוס. נוף מהמם ליווה אותנו לאורך כל ההפלגה.
הגענו לפורוס עגנו, ארגנו ארוחת בוקר מלכותית (יומיים שלא פירגנו לעצמנו), כעבור כשעה הגיע בחור בשם דמיטריס שהתברר מאוחר יותר שהוא בעל טברנה במרינה ואמר שזה מקום עגינה של מגה יאכטות, אך בגלל שחששנו שלא נמצא מקום אחר הבחור התלווה אלינו וחיכה לנו במקום העגינה ולא עזב עד שעגנו עגינת LONG SIDE.  הנשים ירדו וטיילו בחנויות היפות במשך שעות, עוזי ועופר נשארו ביאכטה. עופר תפס כמה דגים אך שחרר אותם לחופשי.  הנשים חזרו אחה"צ ליאכטה, אמא של רויטל הכינה לנו אורז מג'דרה טעימה ביותר ובערב הלכנו לאכול אצל דימיטריס. הבחור ממש מקסים ועוזר לכל מי שמגיע לאי וזקוק לעזרה. הוא ואשתו עובדים ביחד בטברנה – מקום מאוד מאוד מומלץ עם אווירה כייפית.

היום השישי

קמנו בבוקר, הסתובבנו ברחובות האי. בשעות צהריים יצאנו לכיוון אגינה שזהו היעד הסופי לפני סיום הטיול. עם הגעתנו למרינה התברר כי רוב המקומות הנם פרטיים ומעטים זוכים לעגון במקום.  רוב היאכטות שהגיעו עגנו מחוץ למרינה על עוגן.  בעזרת עובדי המרינה הצלחנו למצוא מקום באיזור הדייגים ובעומק נמוך.  יצאנו לבלות באי.

היום השביעי

התעוררנו לבוקר יפה ושמשי באגינה וערכנו סיור בשווקים, בכנסיה וכמו כולם קנינו פיסטוקים.  בשעת צהריים יצאנו מהמרינה לאלימוס.  בדרך נתקלנו בתמרון צבאי גדול עם עשרות כלי שייט אשר חצו את נתיב השייט שלנו ואילצו אותנו לבצע עצירה מלאה למשך כרבע שעה.  לאחר מעבר השיירה המשכנו למרינה, קיבל אותנו נציג חברת AF. בגלל החום הכבד שינינו תוכניות ובמקום לישון ביאכטה הזמנו לילה במלון והחלטנו לבצע פינוי וזיכוי היאכטה.  פנינו לחברת AF והם דאגו לזרז את כל התהליכים ובסביבות שעה 18:00 היינו במקלחת טובה במלון.

נראה כי שינוי היעד באמצע השייט ממסע באיזור הציקלאדיים לאזור הסרונים הציל את החופשה והחזיר חיוך לרוב המשתתפים, מה שאיפשר טעם טוב עבור הטיול בשנה הבאה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


לראש הדף